tekstgrootte: O +
Print

kinderpostzegelactie

Zoveel mogelijk kinderpostzegels verkopen. Meer dan je buurjongen. Of het nu regent of niet. Dat proberen ruim 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 elk najaar weer. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie bestaat sinds 1948 en is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Ruim zeventig procent van de scholen doet mee. Meestal komen er zo'n 2,5 miljoen bestellingen binnen die in zes weken door Stichting Kinderpostzegels Nederland worden verwerkt. In november gaan de kinderen weer op pad om de bestellingen op het juiste adres af te leveren.


 

Sinds 2008 heeft de actie iedere drie jaar een ander thema. Zo stond de afgelopen twee jaar het thema 'Geef kinderen een veilig thuis' centraal. Dit jaar ligt het accent op 'Laat kinderen leren'. Het thema komt terug in het ontwerp van de postzegels, de campagneprojecten en ook in de informatie aan scholen. Een volledig overzicht van kinderpostzegelontwerpen en thema´s vanaf 1924 staat bij over ons.

Om de Kinderpostzegelactie in de schijnwerpers te zetten, wordt er altijd een officiële eerste bestelling gedaan. Een bekende Nederlander koopt op ludieke wijze de nieuwe kinderpostzegels en kaarten. In 2014 viel de eer te beurt aan astronaut André Kuipers. Koning Willem-Alexander, Tooske Ragas, Mary Poppins, Koningin Beatrix, Wouter Bos, Prinses Máxima, Wim Kok en Job Cohen en nog vele anderen gingen hem voor.

Kinderen die meedoen aan de Kinderpostzegelactie vinden verkooptips en leuke weetjes bij kinderen in actie. Leerkrachten die meedoen aan de actie, kunnen voor specifieke informatie kijken bij leerkrachten.

thema bekend aanmelden scholen actiematerialen naar scholen eerste bestelling start Kinderpostzegelactie officiële uitgifte kinderpostzegel afleveren bestellingen geld incasseren

Elke dag Kinderpostzegels

De schoolkinderen kunnen niet elke dag langskomen. Maar we willen wel elke dag iets voor kwetsbare kinderen doen. Samen met jou. Ontdek wat we elke dag voor kinderen doen
Tip: ook op onze Facebook kun je dit ontdekken. Leuk als je ons daar volgt!